Vi vill ha roligt, men...

Vi vet att alla, precis som vi, är sugna som tusan på att komma igång och cykla, cykla, cykla! Då är det lätt att bli sådär övertaggad och helt plötsligt far man fram som en kalv på grönbete. Har man otur så är olyckan framme och säsongen förkortas med ett antal veckor, eller kanske månader...

Efter alla enkätundersökningar vi gjort under våra kursår så vet vi vad cyklister vill ha. Och det är: Ännu roligare på stigarna!

Vad betyder "roligare" egentligen? Svaren vi får på den frågan är framför allt: mer fart och mer flyt över större hinder och i brantare terräng och mer luft under hjulen i hopp och drop.

Men vi vet också en sak till och det är att alla är rädda för att skada sig. Ingen vill hamna på akuten. Såklart!

De här svaren har hjälpt oss att utforma våra kurser. Vi vill inte att någon ska skada sig, vare sig under kurserna eller när en cyklar på egen hand.

Vi utformar och omformar hela tiden våra kurser med det i åtanke. Det vill säga: Hur blir cyklingen roligare, hur kan vi lära oss mer och hur blir cyklingen säkrare?

Vi vill hjälpa dig att skapa ännu roligare och säkrare cykling och vi vill att du ska hålla länge som MTB-cyklist. Att cykla mer med mindre ansträngning och större trygghet hjälper dig (och cykeln!) att hålla längre.