Trail riding, fokus utförsåkning 

Mtb-kursen som kommer att skapa förutsättningar för mer fart och flyt med mer kontroll i stökig och brant enduroterräng!

För vem?

I den här kursen vänder vi oss till dig stigcyklist som gillar när stigen börjar branta på nerför i lite stökigare och brötigare terräng och som gärna vill cykla mer tekniskt utmanande stigar, men som känner att dina skills inte riktigt räcker till.

Syfte

Kursen syftar till att öka din förståelse för hur terrängen påverkar dig och hur du med hjälp av bättre balans, följsamhet och rörelse kan möta och ta hjälp av terrängen för mer fart och flyt i brantare, stökigare åkning.

Med vårt koncept Back to Basic Riding skills kommer du träna grundfärdigheterna som alltid kommer hjälpa dig i din cykling och som du fortsätter bygga på för att skapa fart och flyt med mer kontroll, men med mindre ansträngning, energi och betydligt reducerad skaderisk!

En kurs för att skapa säkrare, snabbare och roligare cykling i brantare och stökigare terräng helt enkelt.

Gått kurs för oss tidigare?

Har du gått kurs hos oss tidigare så kan du ändå gå den här kursen - du kommer få en bra repetition, men också möta nya saker :).

Vad kommer vi gå igenom?

  • Hur du på ett enklare, smidigare och säkrare sätt tar dig ner i brantare, stökigare terräng.
  • Du lär dig hur terrängen påverkar dig och hur du skapar bättre balans och följsamhet för säkrare, roligare och snabbare åkning.
  • För att du ska ha alla förutsättningar för att skapa säkrare cykling med mer fart och flyt så går vi igenom allt från bike setup och mindset till position, kroppskontroll och fartkontroll.

Det här får du!

  • Du får verktyg med dig hem för att fortsätta övandet på egen hand.
  • Du får mycket personlig feedback.
  • Videofilmning och analys ingår.
  • Dessutom får du tillgång till filmerna efter att kursen är slut!
  • Ridefit Guide innan kursen.
  • Unik kurs! Vi tar alltid reda på våra deltagares förutsättningar innan kursen och anpassar kursinnehållet efter deltagarna. Det innebär att ingen av våra kurser är den andra lik!

Nytt för i år - Ridefit Guide!

Förkurs online!
Bättre förberedd - bättre resultat!
En vecka innan kursen får du tillgång till en onlinekurs, Ridefit Guiden, som hjälper dig att komma till kusen med bättre förutsättningar.

När får jag kursinformation?

Mer information om kursen skickas ut till dig, ihop med ett litet frågeformulär och Ridefit Guiden, ett par dagar innan kurstillfället.

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss så svarar vi så fort som möjligt!