"Större hinder" för medel till avancerad

För vem?

Den här kursen är för dig XC-cyklist, stigcyklist, eller något mittemellan, som befinner dig på medel till avancerad nivå, och som vill bli smidigare, säkrare och snabbare över större hinder på stigen i trixigare terräng! 

Du vill känna dig säkrare på stigarna och känna att du kan skapa mer fart och flyt. Vad är det som hindrar dig? Större hinder är något av det som gör att det blir hack i skivan och både fart och flyt minskar. Du känner dig osäker och vet inte vilket linjeval du ska göra, eller hur du ska ta dig an det där hindret som möter dig på stigen.

Med större hinder menar vi bland annat större stockar, större stenar, rejäla rotmattor, en herrans massa katthuvuden, stenkistor, brantare rollers och brant utförs och uppförs i teknisk terräng. 

Syfte

Den här kursen syftar till att öka din förståelse för hur terrängen påverkar dig och hur du kan ta dig an större hinder med mer flyt.

Med vårt koncept Back to Basic Riding skills kommer du träna grundfärdigheterna som alltid kommer hjälpa dig i din cykling och som du fortsätter bygga på för att skapa fart och flyt med mer kontroll, men med mindre ansträngning och energi.

En kurs för att skapa säkrare och roligare cykling över och genom större hinder helt enkelt.

Gått kurs för oss tidigare?

Har du gått kurs hos oss tidigare så kan du ändå gå den här kursen - du kommer få en bra repetition, men också möta nya saker :).

Vad kommer vi gå igenom?

  • Hur du på ett enkelt, energieffektivt och säkert sätt tar dig över olika större hinder i en trixigare terräng.
  • Du lär dig hur terrängen påverkar dig och hur du skapar bättre balans och följsamhet för säkrare, roligare och snabbare åkning.
  • Vi går igenom position, fartkontroll och balansövningar för att skapa precision och timing vid olika hinder.

Det här får du!

  • Du får verktyg med dig hem för att fortsätta övandet på egen hand.
  • Du får mycket personlig feedback.
  • Videofilmning och analys ingår.
  • Dessutom får du tillgång till filmerna efter att kursen är slut!
  • Ridefit Guide innan kursen. 
  • Unik kurs! Vi tar alltid reda på våra deltagares förutsättningar innan kursen och anpassar kursinnehållet efter deltagarna. Det innebär att ingen av våra kurser är den andra lik! 

Nytt för i år - Ridefit Guide!

Förkurs online!
Bättre förberedd - bättre resultat!
En vecka innan kursen får du tillgång till en onlinekurs, Ridefit Guiden, som hjälper dig att komma till kusen med bättre förutsättningar.

När får jag kursinformation?

Mer information om kursen skickas ut till dig, ihop med ett litet frågeformulär och Ridefit Guiden, ett par dagar innan kurstillfället. 

Behövs det bra kondis för den här kursen?

Många frågar om de behöver ha bra kondis för den här kursen. Behövs det? Nej. Du kommer hänga med på kursen oberoende av vilken kondis du har!