Hopp och Drop på stig

För vem?

Den här kursen är för dig som redan hoppar och droppar lite grann och som tar dig runt på Lugnets banor eller liknande terräng. Ditt problem är att du inte riktigt får till det och känner inte någon direkt trygghet i hoppandet och droppandet.

Det du vill är att skapa en tryggare känsla i hoppen och droppen som dyker upp på stigen. 

Du har en heldämpad cykel eller är en lite bättre åkare med hardtail. Om du är det minsta osäker på om detta är kursen för dig så kontakta oss så hjälper vi dig.

Syfte

Den här kursen syftar till att öka din förståelse för hur hoppen och droppen påverkar dig och din cykel och hur du på enklaste och säkraste sättet får mer luft under hjulen!

Med vårt koncept Back to Basic Riding kommer du träna grundfärdigheterna som alltid kommer hjälpa dig i din cykling och som du fortsätter bygga på för att på ett säkert, enkelt och effektivt sätt skapa ännu mer hopp- och dropglädje och ännu mer luft under hjulen! 

Gått kurs för oss tidigare?

Har du gått kurs hos oss tidigare så kan du ändå gå den här kursen - du kommer få en bra repetition, men också möta nya saker :).

Vad kommer vi gå igenom?

  • Hur du på ett enkelt och säkert sätt får mer luft under hjulen.
  • Hur du skapar balans före, över och efter hoppet/droppet.
  • Du lär dig hur terrängen påverkar dig och din cykel och hur du skapar bättre balans och följsamhet för ett säkrare och roligare hoppande och droppande.
  • Vi går igenom position, fartkontroll och balansövningar som hjälper dig att skapa luft under hjulen och droppa droppen. Och vi går igenom "does and dont´s".

Det här får du!

  • Du får verktyg med dig hem för att fortsätta övandet på egen hand.
  • Du får mycket personlig feedback.
  • Videofilmning och analys ingår.
  • Dessutom får du tillgång till filmerna efter att kursen är slut!
  • Ridefit Guide innan kursen. 
  • Unik kurs! Vi tar alltid reda på våra deltagares förutsättningar innan kursen och anpassar kursinnehållet efter deltagarna. Det innebär att ingen av våra kurser är den andra lik! 

Nytt för i år - Ridefit Guide!

Förkurs online!
Bättre förberedd - bättre resultat!
En vecka innan kursen får du tillgång till en onlinekurs, Ridefit Guiden, som hjälper dig att komma till kusen med bättre förutsättningar.

När får jag kursinformation?

Mer information om kursen skickas ut till dig, ihop med ett litet frågeformulär och Ridefit Guiden, ett par dagar innan kurstillfället. 

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss så svarar vi så fort som möjligt!