"Fart och flyt"

För vem?

Den här kursen är för dig som tar dig runt på Lugnets banor eller liknande terräng. Du har en heldämpad cykel eller är en lite bättre åkare med hardtail. Om du är det minsta osäker på om detta är kursen för dig så kontakta oss så hjälper vi dig. 

Du vill kunna cykla över hinder av olika slag i trixigare terräng med fart och flyt, utan att känna att du sitter i baksätet och bara hoppas på att du överlever. Du är trött på det och vill helt enkelt bli smidigare, snabbare  och säkrare i trixigare terräng! 

Just nu är det något som gör att det blir hack i skivan och både fart och flyt minskar. Vad det är för just dig kommer vi hjälpa dig att nysta ut och med hjälp av Back 2 Basic Riding kommer du få en bättre grund i cyklingen som alltid kommer hjälpa dig att skapa mer med mindre på stigen, oavsett på vilken nivå du befinner dig i din cykling, terräng eller hinder! 

Syfte

Kursen syftar till att öka din förståelse för hur terrängen påverkar dig, vad blicken gör och hur den hjälper eller stjälper dig, och hur du med hjälp av bättre balans och följsamhet kan skapa mer fart och flyt i trixigare terräng. 

Du kommer träna grundfärdigheterna som alltid kommer hjälpa dig i din cykling och som du fortsätter bygga på för att skapa fart och flyt med mer kontroll, men med mindre ansträngning, energi och betydligt reducerad skaderisk!

En kurs för att skapa säkrare, snabbare och roligare cykling i trixigare terräng helt enkelt.

Gått kurs för oss tidigare?

Har du gått kurs hos oss tidigare så kan du ändå gå den här kursen - du kommer få en bra repetition, men också möta nya saker :).

Vad kommer vi gå igenom?

 • Hur du enklare skapar mer fart och flyt på stigen i trixigare terräng.  
 • Slow down to go faster! - Hur bromsen hjälper dig att skapa fart utförs.
 • Vi går igenom position, fartkontroll och balansövningar för att skapa mer fart och flyt utförs.
 • Ståcykling och trampteknik för effektivare och lättare uppförscykling.  
 • Du lär dig hur terrängen påverkar dig och hur du skapar bättre balans och följsamhet för säkrare, roligare och snabbare åkning.

Det här får du!

 • Du får verktyg med dig hem för att fortsätta övandet på egen hand.
 • Du får mycket personlig feedback.
 • Videofilmning och analys ingår.
 • Dessutom får du tillgång till filmerna efter att kursen är slut!
 • Ridefit Guide innan kursen. 
 • Unik kurs! Vi tar alltid reda på våra deltagares förutsättningar innan kursen och anpassar kursinnehållet efter deltagarna. Det innebär att ingen av våra kurser är den andra lik! 

Nytt för i år - Ridefit Guide!

Förkurs online!
Bättre förberedd - bättre resultat!
En vecka innan kursen får du tillgång till en onlinekurs, Ridefit Guiden, som hjälper dig att komma till kusen med bättre förutsättningar.

När får jag kursinformation?

Mer information om kursen skickas ut till dig, ihop med ett litet frågeformulär och Ridefit Guiden, ett par dagar innan kurstillfället. 

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss så svarar vi så fort som möjligt!