"Fart och flyt", fokus utförs

För vem?

Den här kursen är för dig XC-cyklist, stigcyklist eller mittemellan-cyklist, som befinner dig på just en mittemellannivå, och som vill kunna skapa mer fart och flyt utförs på stigen. 

Du vill kunna cykla över hinder av olika slag med fart och flyt utan att känna det som att du sitter i baksätet och hoppas på att du kommer ner helskinnad. Du vill helt enkelt bli smidigare, snabbare  och säkrare nerförs! 

Vad är det som hindrar dig? Linjeval är något av det som gör att det blir hack i skivan och både fart och flyt minskar. Du kanske mest bara ser ett huller om buller med stenar på stigen, du vet inte riktigt var du ska titta, men något måste du göra så då blir det mest att bara kötta över allt utan att veta något alls egentligen, och helt plötsligt måste du panikbromsa eller så sänker du farten och börjar vingla på stigen och sätter dig fast någonstans mellan ett par stenar...Oavsett funkar det inte riktigt och flytet nerförs uteblir. 

Syfte

Den här kursen syftar till att öka din förståelse för hur terrängen påverkar dig och hur du genom att titta på terrängen med "andra ögon" kan skapa både mer fart och flyt nerförs. d

Med vårt koncept Back to Basic Riding skills kommer du träna grundfärdigheterna som alltid kommer hjälpa dig i din cykling och som du fortsätter bygga på för att skapa mer fart och flyt med mer kontroll och trygghet, men med mindre ansträngning och energi.

En kurs för att skapa säkrare och roligare cykling nerförs på stigen helt enkelt. 

Gått kurs för oss tidigare?

Har du gått kurs hos oss tidigare så kan du ändå gå den här kursen - du kommer få en bra repetition, men också möta nya saker :).

Vad kommer vi gå igenom?

  • Hur du på ett enkelt och säkert sätt skapar mer fart utförs på stigen.  
  • Slow down to go faster! - Hur bromsen hjälper dig att skapa fart!
  • Du lär dig hur terrängen påverkar dig och hur du skapar bättre balans och följsamhet för säkrare, roligare och snabbare åkning.
  • Vi går igenom position, fartkontroll och balansövningar för att skapa mer fart och flyt utförs.

Det här får du!

  • Du får verktyg med dig hem för att fortsätta övandet på egen hand.
  • Du får mycket personlig feedback.
  • Videofilmning och analys ingår.
  • Dessutom får du tillgång till filmerna efter att kursen är slut!
  • Ridefit Guide innan kursen. 

Nytt för i år - Ridefit Guide!

Förkurs online!
Bättre förberedd - bättre resultat!
En vecka innan kursen får du tillgång till en onlinekurs, Ridefit Guiden, som hjälper dig att komma till kusen med bättre förutsättningar.

När får jag kursinformation?

Mer information om kursen skickas ut till dig, ihop med ett litet frågeformulär och Ridefit Guiden, ett par dagar innan kurstillfället. 

Behövs det bra kondis för den här kursen?

Många frågar om de behöver ha bra kondis för den här kursen. Behövs det? Nej. Du kommer hänga med på kursen oberoende av vilken kondis du har!