Back 2 Basic Riding Beginner

För vem?

Kursen är för dig som är nybörjare på MTB eller som cyklat en del men vill skaffa dig en bättre och säkrare grund att stå på.

Du vill känna dig säkrare på stigarna, både uppförs och nerförs! Du vill kunna cykla lite brantare utförs och uppförs och du vill kunna cykla över rötter, stenar och andra hinder med mer självförtroende, större känsla av kontroll och skönare känsla i både cykel, kropp och knopp. 

Syfte

Den här kursen syftar till att öka din förståelse för hur terrängen påverkar dig och hur du kan göra för att skapa både säkrare och roligare cykling genom att vara balanserad, följsam och rörlig på cykeln.  

Du får verktygen för hur du ska kunna ta dig an lite brantare uppförs- och nerförsbackar och olika hinder du möter på stigen på ett enklare sätt som skapar en skönare och tryggare cykling med mer flyt. 

Med vårt koncept Back to Basic Riding skills kommer du träna grundfärdigheterna som alltid kommer hjälpa dig i din cykling och som du fortsätter bygga på för att sedan skapa mer fart och flyt med mer kontroll, men med mindre ansträngning och energi.

Gått kurs för oss tidigare?

Har du gått kurs hos oss tidigare så kan du ändå gå den här kursen - du kommer få en bra repetition, men också möta nya saker :).

Vad kommer vi gå igenom?

  • Hur du på ett enkelt, energieffektivt och säkert sätt tar dig över olika hinder i terrängen.
  • Du lär dig hur terrängen påverkar dig och hur du skapar bättre balans och följsamhet för säkrare och roligare cykling.
  • Vi går igenom position, fartkontroll och balansövningar för att skapa ditt flyt på stigarna.

Det här får du!

  • Du får verktyg med dig hem för att fortsätta övandet på egen hand.
  • Du får mycket personlig feedback.
  • Ridefit Guide innan kursen. 
  • Unik kurs! Vi tar alltid reda på våra deltagares förutsättningar innan kursen och anpassar kursinnehållet efter deltagarna. Det innebär att ingen av våra kurser är den andra lik! 

Nytt för i år - Ridefit Guide!

Förkurs online!
Bättre förberedd - bättre resultat!
En vecka innan kursen får du tillgång till en onlinekurs, Ridefit Guiden, som hjälper dig att komma till kusen med bättre förutsättningar.

När får jag kursinformation?

Mer information om kursen skickas ut till dig, ihop med ett litet frågeformulär och Ridefit Guiden, ett par dagar innan kurstillfället. 

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss så svarar vi så fort som möjligt! 

Behövs det bra kondis för den här kursen?

Många frågar om de behöver ha bra kondis för den här kursen. Behövs det? Nej. Du kommer hänga med på kursen oberoende av vilken kondis du har!